Voorwaarts Voorwaarts Voorwaarts Voorwaarts is een podcast van RTV Noord over de Groninger politiek en maatschappij. In de podcast behandelt Martijn Folkers verschillende onderwerpen met uiteenlopende gasten. De podcast gaat over de actuele thema's die de Groninger interesseren, zoals de woningmarkt, de gezondheidszorg, de Zuidelijke Ringweg, de groei van de stad, de veranderingen op het platteland en de ontwikkelingen in de economie. De naam van de podcast is afgeleid van het Groninger vlaggenschip, de Voorwaarts Voorwaarts. Dit was lange tijd het schip dat ondersteund werd door de gemeente en de provincie Groningen en de Voorwaarts Voorwaarts gold als uithangbord voor Stad en Ommeland.


Slaagt de lobby voor de Lelylijn? - 23-Feb-2021

Slaagt de lobby voor de Lelylijn? Liefst 9 partijen hebben de Lelylijn opgenomen in hun verkiezingsprogramma. Maar gaat de snelle treinverbinding er komen? Die vraag komt aan bod tijdens een nieuwe aflevering van Voorwaarts Voorwaarts


Is de verdubbeling van de N33 nog te redden? - 09-Feb-2021

Is de verdubbeling van de N33 nog te redden? De provincie Groningen moet ruim 78 miljoen extra bij de zuidelijke ringweg passen. Dat geld wordt gehaald uit de pot voor de verdubbeling van de N33 en de Wunderline. Maar kunnen deze projecten gered worden?


Is er toekomst voor Groningen Airport Eelde? - 26-Jan-2021

Is er toekomst voor Groningen Airport Eelde? Voorwaarts Voorwaarts is een podcast van RTV Noord over de Groninger politiek en samenleving. Deze aflevering gaat over Groningen Airport Eelde. Is er nog toekomst voor de luchthaven? Te gast: onderzoeksjournalist Goos de Boer en Meiltje de Groot, sinds begin dit jaar de nieuwe directeur van Groningen Airport Eelde.


Hoe gaan we om met ons Groninger landschap? - 12-Jan-2021

Hoe gaan we om met ons Groninger landschap? Voorwaarts is een podcast van RTV Noord over de Groninger politiek en maatschappij. In de podcast behandelt Martijn Folkers verschillende onderwerpen met uiteenlopende gasten. De podcast gaat over de actuele thema's die de Groninger interesseren, zoals de woningmarkt, de gezondheidszorg, de Zuidelijke Ringweg, de groei van de stad, de veranderingen op het platteland en de ontwikkelingen in de economie. De naam van de podcast is afgeleid van het Groninger vlaggenschip, de Voorwaarts Voorwaarts. Dit was lange tijd het schip dat ondersteund werd door de gemeente en de provincie Groningen en de Voorwaarts Voorwaarts gold als uithangbord voor Stad en Ommeland.


De woningmarkt - 08-Dec-2020

De woningmarkt Veel Groningers zijn op dit moment actief op de woningmarkt. Ze willen graag verhuizen of zijn op zoek naar een huis. In deze podcast komt de woningmarkt aan bod. Directeur Laura Broekhuizen van woningstichting Groninger Huis praat mee over de de gekte op de woningmarkt en de rol die een woningcorporatie heeft. De presentatie is in handen van Martijn Folkers en Mario Miskovic is co-host.